Undgå skader på din skiferie – 5 skarpe

Det er smart at passe på sig selv, og vigtigt at passe på hinanden, ude på pisterne. 

1) Kontrollér dit udstyr - det kan ikke betale sig at lade være!

Hvis du ikke ligefrem er ekspert, er det altid en god ide at indlevere dine ski til en omgang service, med slibning af kanter og frisk voks under skiene. Så slipper du for dårligt greb på pisterne, og du går ikke så let i stå - gammel/forkert voks kan give nogle uventede opbremsninger i visse typer af sne. 

2) Har du styr på dine bindinger?

Du har ikke lyst til, at du ikke klikker ud af dine ski ved høj belastning, så du i stedet vrider i knæet. Du kan ofte få gjort dette gratis i forbindelse med service af skiene, hvis du spørger pænt, og har én af dine skistøvler med.

3) Lær den rigtige faldteknik.

HVAD? Er det ikke meningen at man skal holde sig fra at falde? 

Jo, det er selvfølgelig bedst at holde sig på benene, men hvem har ikke sagt hej til sneen en gang eller to i løbet af skiferien?

4) Kender du færdselsreglerne?

Altså dem der gælder på pisterne!

Hvis du ikke gør, så er det en rigtig god idé at få dem lært. Langt de flest ulykker på en skiferie skyldes sammenstød med andre skiløbere eller boardere. I bund og grund handler det om, at vi passer på hinanden ude på pisten.

5) Husk at varme op med lidt træning, skiløb er en aktiv sport…

Skiløb er faktisk ret hårdt for kroppen. Så hvis den eneste motion du får til hverdag er, når du skal hente kage i køkkenet på kontoret, så gør du det sværere for dig selv.

(Kilde: Northlander.dk)

Har du husket ulykkesforsikring til din skiferie? Hvis ikke, så tager det kun et par minutter med giggas app.

Læs mere om ulykkesforsikring hos gigga her.

No Comments Yet.

Leave a comment