Dét med småt – om forsikringer

Dét med småt – om forsikringer

Du er 18 år – stanken af din fødselsdags fest sniger sig ud fra dit WC. Du er nu trådt ind i en verden af valg, tilbud, muligheder, der forvirrer dig mere end et barn i en legetøjsbutik.
Forskellen er den, at du nu ikke længere kan holde dine forældre i hånden, deres forsikringer rækker ikke længere til dig.
”Men der sker mig ingenting, jeg er ung og udødelig” – Selvfølgelig er du det. Ikke!
Du skal se virkeligheden i øjnene, og forsikre dig selv. Mod indbrud, mod tandskade, du skal melde dig ind i Danmark- ” men jeg er allerede Dansk statsborger” – shhhh junior, vi taler her om noget så essentielt som at du nu, på forhånd, skal tage stilling til alle de dumheder og dristigheder vi som voksne ved, at du ikke har et begreb om. Med andre ord, velkommen til Forsikrings-sælgerens verden.

Lad os gøre det her simpelt:

Har du ingen forsikringer, er det som at have sex uden kondom, P-piller, spiral eller andet.
Du er ung, din ”skade” foran dig er lige så modtagelig for din saft, som en cykelrytter er efter EPO efter dagens etape. Med andre ord, du skal vare dig – for intet er hvad det ser ud til.

Din unge partner ligger der, og siger ”bare rolig, alt er som det skal være”. FEJL – for du glemte at læse det med småt. I forsikringsverdenen, såvel som bankernes verden, er det med småt de store selskabers mulighed for at skovle flere penge i kassen, end en bondemand kan skovle ko-møg i sit fyr.
Derfor skal du se dig omkring, hvad enten du er ny på markedet, erfaren og er i fase 3 af dit liv – der hvor de vilde byture skiftes ud med ”vild med dans” livsstilen.
Nu er det pludselig svært at melde sig ind i Danmark – for din første skilsmisse sendte dig til psykolog og så klappede 98% af selskaberne kassen i.

Ingen har nogensinde læst det med småt.

Den person der har skrevet alt det med småt, er ikke den populære dreng eller pige fra klassen. NEJ, det var hende eller ham du mobbede, og ikke ville kysse, selvom du ikke kunne score. Den type mennesker finder sammen i mørke rum, og skriver undvigelsesmanøvre så vilde, at ikke engang en erfaren kørelærer har set magen til på et glatføre kursus.

I forsikringsverdenen er det jungleloven der gælder.

Den assurandør der kontakter dig, er sandsynligvis lønnet alt efter evne og salg. Det er jo din første indikator på om denne sælger risikerer at gå hjem med et stort rundt NUL, hvis du afviser de våde hundeøjne og ”vi dækker simpelthen ALT, bare læs det med småt” …. Og i baggrunden kan du høre en hul og tom latter – som bare opstår i det vakuum af fortvivlelse du sidder i.

Hvad skal du så gøre? Er der ingen retfærdighed og gennemskuelige selskaber til? Svaret er, jo – men kun hvis du virkelig laver din google søgning systematisk og spørger dig frem blandt venner og familie. Held og lykke 😉

Skrevet af Palle Würtz, ipur.dk - event og foredrag

Social Group er en virksomhed bestående af to separate brands. Vi løser opgaver både med hjerte og viden.

www.ipur.dk er et konsulent- og undervisningsbrand i Social Group. Vi skræddersyr kreativ organisationsudvikling samt-innovativ undervisning, til institutioner, virksomheder mv. Mottoet er:

”Dit liv – dine muligheder”

www.thatwooddo.com er et Design og møbelbrand i Social Group. Vi producerer bæredygtige unika møbler i træ. Medarbejderne er psykosocialt udfordrede med visse skånehensyn. Mottoet er

”Life and story – crafted by heart work”

integratio@ipur.dk #thatwooddo

No Comments Yet.

Leave a comment